8.Kısa'dan Hisse Kısa Film Festivali Danışma Kurulu

#

8.Kısa’dan Hisse Kısa Film Festivali başlıyor.

Ve senden hikayeye odaklanmanı istiyor;

bize başka bi’şekilde anlat, kısa filmin farkını ortaya koy.

 

Yılın 46.haftası Kısa’dan Hisse Kısa Film Festivali haftası. 12- 19 Kasım’da başka bi’ festival seni bekliyor…

8.Yılımızda danışma kurulumuzda Yapımcı Halil Kardaş, belgesel yönetmeni ve yapımcısı Merve Sena Kılıç, akademisyen Doç. Dr. Mesut Aytekin, yayıncı-yazar Cevat Özkaya ve editör-yazar Asım Öz yer alıyor.

 

Halil Kardaş (Yapımcı)

Halil Kardaş 1974 yılında doğdu, Yıldız Teknik Üniversitesini tamamladı. Yapımcısı olduğu ‘Anons’ filmi ile 2018 yılında Venedik Film Festivali’nde Orizzonti Jüri Özel ödülünü aldı. Kurmuş olduğu Film Code Yapım şirketi ile 2010 yılından beri yapımcılığını üstlendiği uzun metraj filmler ve belgeseller ile uluslararası festival ve platformlarında yapım çalışmalarına devam etmektedir. 2021 yılından itibaren Sineması Genel Müdürlüğü, Yabancı Film Yapım Destek Kurulu'nda jüri üyeliğine devam etmekte olup, 2022 yılında EAVE eğitimini tamamlamıştır.

Filmografi:

https://www.imdb.com/name/nm5035688/

https://vimeo.com/filmcodeproduction

 

Anons- 2018- Uzun Metraj Sinema Filmi -Yapımcı Halil Kardaş, Yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun

-75. Venedik Film Festivali - 2018 - Dünya Prömiyeri

 

Güvercin Hırsızları- 2018 - Uzun Metraj Sinema Filmi, Executive Producer Halil Kardaş Yönetmen: Osman Doğan

-37. İstanbul Film Festivali – 2018 - Başka Sinema Dağıtım Ödülü

-25. Adana Film Festivali- 2018 – En iyi kurgu ve En iyi Yard. Erkek oyuncu

 

Bir Gün Bir Çocuk (Ones Upon A Tıme A Kıd) -2016- Uzun Metraj Sinema Filmi -

Executive Producer - Halil Kardaş – Yönetmen: Sinan Sertel

11th  Tahran Int. FICTS Festivali - 2018 – En iyi film ve senaryo ödülü

 

Yozgat Blues -2013-Uzun Metraj Sinema Filmi -Yapımcı Halil Kardaş, Yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun

-61. San Sebastian Film Festivali - 2013 - Dünya Prömiyeri

Bir Tutam Karanfil- 2022- Uzun Metraj Sinema Filmi- Yapımcı: Halil Kardaş, Yönetmen: Bekir Bülbül

-35.Tokya Int. FF- Dünya prömiyeri

 

İçimdeki Kahraman - 2021- Uzun Metraj Sinema Filmi -Yapımcı Halil Kardaş, Yönetmen Sinan Sertel

-28. Uluslararası Adana Film Festivali- 2021- Dünya Prömiyeri

-9. Boğaziçi Film Festivali-Film-Yön En İyi Yönetmen

 

Pota -2021- Uzun Metraj Sinema Filmi -Yapımcı Halil Kardaş, Yönetmen Ahmet Toklu

-51. Giffoni Film Festivali-İtalya-2021- Dünya Prömiyeri

 

Dilsiz -2019-  Uzun Metraj Sinema Filmi- Executive Producer; Halil Kardaş – Yönetmen; Murat Pay

-25. Saraybosna Film Festivali, 2019 – Dünya Prömiyeri

 

Merve Sena Kılıç  (Belgesel Yönetmeni ve Yapımcısı)

Merve Sena Kılıç Boston Üniversitesi'nde işletme okudu ve ikinci lisans eğitimine Türkiye'de Sosyoloji bölümünde devam etti. Mezun olduktan sonra bir yıl boyunca Galatasaray Üniversitesi'nde gazetecilik ve iletişim dersleri aldı. 2009-2013 yılları arasında çeşitli ulusal ve uluslararası medya kuruluşlarında gazete ve televizyon muhabirliği yaptı. 2015 yılından bu yana Ortadoğu ve Türkiye'ye odaklanan belgesellerin yapımcılığını üstlendi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından ödüllü “Cephe Kahramanları” ve “Diplomat Suikastçıları” adlı belgesellerin ortak yapımcılığını yaptı. Hem yazıp hem yönettiği Fransa’da çekilen belgesel “Geriye Kalan Tek Şey” çeşitli festivallerde gösterildi. Halen Türk ulusal yayıncısı TRT'de baş yapımcı olarak çalışıyor ve bağımsız belgeseller yapmaya devam ediyor. Bunun dışında “11 Yıldız, Güneş, Ay” adlı uzun metrajlı filmin yapımcılarından biridir.

 

Mesut Aytekin (Akademisyen Doç. Dr.)

İÜ İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölümü’nü 2003 yılında birincilikle bitirdi. Aynı yıl İÜ Sosyal Bilimleri Enstitüsü Radyo TV Sinema Ana Bilim Dalı’nda lisansüstü eğitimine başlayan Aytekin, “Korku Sinemasında Vampir Filmleri ve Korku Sinemasının Tarihsel Sürecinde Değişen Vampir İmgesi” başlık teziyle 2006 yılında yüksek lisansını, “Türk Milliyetçiliğinin 2000 Sonrası Türk Sineması’na Yansıması (2005-2011)” başlıklı tezi ile 2012 yılında doktorasını tamamladı.

İstanbul Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde 7 yıl görev yaptı. İstanbul Üniversitesi Web Televizyonu İÜWEBTV’nin kurucuları arasında yer aldı ve içerik koordinatörü olarak farklı türlerde birçok programın çekilmesini sağladı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Uygulama Birimleri İletim Gazetesi ve Ajans Üniversite’de editörlük, genel yayın yönetmenliği ve koordinatörlük görevlerinde bulundu.

Kısa film ve belgesel çalışmaları olan Aytekin’in, Türk Sineması, korku sineması, senaryo, sinema-reklam ilişkisi, sinemada türler, yeni medya ve sinemanın farklı konularında makale, bildiri ve kitap çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca Aytekin, 6 kitabın editörlüğünü üstlenmiş, 33 kitapta bölüm yazarlığı yapmıştır.

Rengâhenk, Düşünce, Lacivert, Nihayet gibi farklı dergilerde sinema, medya ve iletişim ile ilgili olarak yazılar kaleme aldı, Rengâhenk ve Düşünce dergilerinde editörlük, genel yayın yönetmenliği ve yayın kurulu üyeliği yaptı. Evli ve iki çocuk babası olan Aytekin, halen İÜ İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölümü Radyo Televizyon Ana Bilim Dalı’nda doçent olarak akademik hayatına devam etmektedir.

 

Cevat Özkaya (Yayıncı- Yazar)

1954 yılında Samsun'un Çarşamba ilçesinde doğdu. Istanbul Eğitim Enstitüsü, Edebiyat bölümünü bitirdi. Kısa süre Trabzon Öğretmen Okulunda öğretmenlik yaptı. Daha sonra basın hayatına atıldı. 1976 yılında Pınar Aylık Kültür ve Sanat Dergisi'nin yazı işleri müdürü oldu. 1979 yılında Pınar Yayınları'nın kurucuları arasında yer aldı. Sivil toplum teşekküllerinde çalıştı. Araştırma ve Kültür Vakfı'nın mütevelli heyeti başkanlığını, Dayanışma Vakfı'nın ve Mazlumder'in genel başkanlığını yaptı. Şu anda Pınar Yayınları'nın ve Ümran Dergisi'nin yayın yönetmenliğini yapmaktadır.

 

Asım Öz (Editör- Yazar)

1976 Denizli doğumlu. Yazar, editör. Eleştiri, değini, inceleme ve söyleşileri Dünya ve İslâm, Haksöz, Hece, Tasfiye, Umran, Virgül gibi süreli yayınlarda yayımlandı. Dünya Bülteni’nde yazıyor. Ağırlıklı çalışma alanı Türkiye’de İslâmcılık düşüncesi, özellikle 1960 sonrası düşünsel/siyasal etkileşimler ve İslâmcı neşriyattır. Yayımlanan çalışmaları şunlardır. Yüzüncü Yılında II. Meşrutiyet (derleme, 2008), Haritada Kan Lekesi (derleme, 2009), Saatçi Musa (nehir söyleşi, 2010) ve Kâğıt Kokulu Yıllar (nehir söyleşi, 2013). İsmail Kara ile birlikte Türkiye’de İslâmcılık Düşüncesi ve Hareketi (2013) kitabını yayına hazırladı. Ayrıca şiddet eleştirileriyle öne çıkan Cevdet Said’le farklı dillerde yapılan söyleşileri derleyerek Düşüncede Yenilenme (2013) adıyla kitap hâline getirdi.